1. report z tábora

Vážení rodiče,

děti vyrazily na ryby a tak mám jako vedoucí dne(který je vždy přítomen v tábořišti) trochu času sepsat report z prvních dvou dní.

Cesta do Horky proběhla v pořádku, záludná D1 byla až na dvě nehody celkem průjezdná. Již v autobusu byly děti dle jejich preferencí rozřazeny do chatiček, pěkných patrových chatek, kde v přízemí mají děti gauč, křesla, skříně a v patře postele se stolky. Po zabydlení proběhl první nástup, na kterém hlavní vedoucí Martin vysvětlil řád tábora a základní informace k našemu dvoutýdennímu pobytu u řeky Sázavy.

Martin vysvětluje řád tábora

První den ještě nepatřil rybolovu, stavělo se zázemí a vedoucí obešli své oddíly, kde se seznámili s dětmi, prošli s nimi jejich rybářskou výbavu.

V neděli před snídaní jsem dětem rozdal notýsky, kam si budou zapisovat ulovené ryby. Ty samozřejmě pouštíme zpět, ale každá ryba je jinak obodována a po jejím ulovení malý rybář získá body do celotáborové hry. Jako každý rok se soutěží o hodnotné ceny, kdy se do celkového umístění započítávají úlovky, body za sportovní disciplíny, poznávačku ryb a úklid chatiček.

Vedoucí Vrbička dohlíží na svůj oddíl

Po snídani byla celotáborová hra zahájena a děti se rozutekly se svými vedoucími na řeku sbírat první body. Šlo to hlavně v podjezí, kde se ulovili dokonce dva půlmetroví tloušti.

nádherný tloušť ze Sázavy

Po obědě vyrazila půlka tábora rybařit na nedalekou pískovnu, kde plavou skutečně trofejní amuři a kapři. V rybaření na pískovně se děti spravedlivě střídají a dokonce mají od nás takový servis, že jim autem dovezeme večeři až k prutům, aby se mohly nerušeně věnovat našemu krásnému koníčku – rybaření.

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *